Mantı çeşitleri, evlerde ve restoran menülerinde sıklıkla kendine yer bulmayı başaran, muhteşem lezzeti ile yediden yetmişe herkesi kendine hayran bırakan bir yemek türüdür. Mantı çeşitlerini hazırlamak ise bir hayli zaman ve emek gerektirir. Bu nedenle hem evlerde hem de işletmelerde en sık tercih edilen yöntem, hazır mantı siparişi vermek oluyor. Bu sayede zahmetsiz bir şekilde sofralara ya da menülere bu eşsiz yemek kazandırılıyor. 

Peki, mantı siparişi verirken nelere dikkat etmek gerekir? Doğru seçimleri yapabilmek için hangi kriterleri göz önünde bulundurmaya ihtiyaç olur? İşte yanıtlar… 

Üretim Yerinin Hijyen Standartlarını Kontrol Edin

Mantı siparişi vermeden önce mantıların üretiminin nerede ve hangi koşullarda yapıldığı noktasında bilgi sahibi olmalısınız. Mantı çeşitlerinin mutlaka hijyen standartlarına uygun biçimde üretiliyor olması gerekir. Bu sayede güvenle satın alabilir ve tüketebilirsiniz. İşletmeler de hazır mantı çeşitlerini güvenle menülerine ekleyebilirler. 

Kullanılan Malzemelerin Kalitesine Bakın

Mantı üretiminde hangi malzemelerin kullanıldığını da bilmenizde fayda olacaktır. Bu malzemelerin taze ve kaliteli olması son derece önemlidir. Bu nedenle sadece Mantıname gibi güvenilir ve taze malzemeler kullanarak mantı üretimi yapan platformları seçmenizi öneririz. Kullanılan malzemelerin kaliteli olması, mantı çeşitlerinin lezzetli olmasını da beraberinde getirir. Ayrıca mantının iç harcı da leziz olmalıdır. Hangi malzemelerin hangi oranlarda kullanıldığı, iç harcın lezzetinde belirleyici olur. Taze ve kaliteli malzemelerle hazırlanan mantı çeşitlerini seçtiğinizde sağlıklı bir seçim de yapmış olursunuz. 

Ürün Çeşitliliği Önemli

Sadece tek bir mantı çeşidi yerine birkaç farklı mantı çeşidi tercihinde bulunmak isteyebilirsiniz. Bu nedenle mantı siparişi verirken size seçenekler sunabilen platformları seçmeniz de büyük bir önem taşır. Hangi mantı çeşitlerini tercih edeceğinize karar vermeden önce ihtiyaçlarınızı belirleyebilirsiniz. İşletmeler ise müşteri portföylerine uygun mantı çeşitlerine yönelebilir ya da tüm çeşitleri bir arada sunarak menülerine ekleyebilir. Evlerde kullanım için daha küçük ebatlarda olan ve kolayca pişirilebilen mantı çeşitlerine yönelebilirsiniz. İşletmeler ise sunumunu kolayca hazırlayabilecekleri çeşitlere öncelik verebilir. 

Ambalajlama ve Saklama Koşullarını İnceleyin

Mantının size ulaşmadan önce hangi koşullarda muhafaza edildiğini de öğrenmenizi öneririz. Nasıl ambalajlandığını da bilmeniz gerekir ve bu sayede tazeliği konusunda fikir edinebilirsiniz. Mantının bozulmayacak ve tazeliğini koruyacak şekilde paketlenmiş, saklanmış olması, güvenle tüketebileceğiniz anlamına gelir. 

Pişirme Süresine Dikkat Edin

Hazır mantı çeşitlerinin tamamı aynı sürede pişmez. Bu nedenle olabildiğince kısa zamanda pişen ve servise hazır hale gelen mantı çeşitlerini tercih etmeye özen gösterin. Bu sayede dilediğiniz zaman dakikalar içerisinde mantı hazırlığı yapabilir ve afiyetle tüketebilirsiniz. Pişme süresinin kısa olması sadece evler için değil restoran ve kafe mutfakları için de önemlidir. Müşteriler mantı siparişi verdiğinde uzun süre beklemeden servis yapılabilmelidir ve bu noktada mantı çeşitlerinin pişme süresi belirleyici bir unsur olur. 

Toptan Sipariş Avantajlarını Değerlendirin

Kalabalık aileler ve işletmeler toptan mantı siparişi vermenin avantajlarından faydalanabilirler. Bu durum oteller ve catering firmaları için de geçerlidir. Toptan mantı siparişi verilmesi durumunda maliyetler düşer ve aynı zamanda müşterilere aynı lezzette mantı çeşitleri sunmanın avantajlarından faydalanılır.