Yüzyıllardır hiç değişmeyen tarifle mantı yeme şansınızın olduğunu biliyor musunuz? Türk mutfağının en özel ve en güzel temeklerinden biri olan mantı, günümüzde halen herkes tarafından sevilerek tüketilmeye devam ediyor. Farklı yörelerde farklı şekillerde hazırlanıyor ve sunumlarında da mantının lezzeti damakları şenlendiriyor. 

Türkiye’nin dört bir yanında tüketilen yemek çeşitlerinden biri olan mantı, artık zahmetsizde sofranıza kazandırabileceğiniz bir lezzet haline geldi. Çünkü Mantıname.com.tr’de sizlere sunulan mantı çeşitlerini satış noktalarımızdan kolaylıkla temin edebilirsiniz. Yapmanız gereken ise sadece tarife uygun şekilde mantıları pişirmek, yoğurt ve soslarla birleştirerek sunmak olacak. Sizlere Türkiye’nin en meşhur mantı çeşitlerini sunuyoruz. İşte ülkemizin meşhur mantıları… 

Kayseri Mantısı

Mantı dendiğinde akla ilk gelen Kayseri ilimiz olur. Çünkü Kayseri, mantısıyla ünlü olan şehirlerimizin başında gelir. Kayseri mantısı son derece ince açılmış hamura sahip olur ve içerisinde de az miktarda kıymalı harç bulunur. Çok küçük bohçalar şeklinde kapatılarak hazırlanan bu mantığı damaklarda tam bir lezzet patlamasına neden olur. Efsanevi bir lezzete sahip olan Kayseri mantısı yediden yetmişe herkesin çok severek tükettiği yemek çeşitlerinden biri olmasıyla da ön plana çıkar. Çok küçük parçalar halinde hazırlanmış olması nedeniyle Kayseri mantısı yapmak oldukça emek ister. Hazırlanan mantılar suda haşlanarak pişirilir ve sonrasında yoğurt, tereyağı, kırmızı biber gibi çeşitli malzemelerle soslanarak servis edilir. Kayseri mantısının ünü ülke sınırlarını aşmıştır. Yurt dışında da bilinen Türk yemekleri arasında yer aldığını belirtmek isteriz. 

Tortellini Mantı

Tortellini mantı ise İtalyan mutfağının geleneksel hamur işlerinden biri olan tortelliniden esinlenilerek hazırlanır. Tortellini mantısı, sıra dışı bir mantı deneyimi yaşamak isteyenler için harika bir seçim olacaktır. Tortellini mantısının içerisinde de kıymalı harç bulunur. Dolayısıyla mantı lezzetini tam olarak hissedebileceğiniz mantı çeşitlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Tortellini mantısı genellikle haşlanarak hazırlanıyor. Ancak dilerseniz fırınlayarak ya da kızartma usulüyle de farklı lezzetler elde edebilir, sıra dışı sunumlarda bu lezzeti kullanabilirsiniz. 

Büyük Üçgen Mantı

Büyük üçgen mantı, klasik mantı çeşitlerinden daha büyük bir görüntüye sahip olur. Adına ise üçgen şeklinde kapatılmasından alır. Son derece doyurucu bir mantı çeşidi olması nedeniyle hem kalabalık aileler hem de sıklıkla misafir ağırlayan onlar için büyük üçgen mantığı en doğru tercih olabilir. Büyük üçgen mantığının en önemli özelliği iç harcının da son derece yoğun olmasıdır. Büyük bir forma sahip olması nedeniyle içerisine diğer mantı çeşitlerinden nazaran daha fazla iç harç konur. Bu nedenle mantı lezzetini çok daha yoğun bir şekilde hissedebileceğiniz den emin olabilirsiniz. Geleneksel tarifle hazırlanan bildiği gibi fırınlanarak ya da kızartılarak hazırlanması da mümkündür.

Küçük Üçgen Mantı

Üçgen formunda katlanarak hazırlanan ancak daha küçük ebatlarda olan küçük üçgen mantı da Türkiye’nin en sevilen mantı çeşitleri arasında yer alır. Kayseri mantısına alternatif olarak görülen küçük üçgen mantı, sadece yetişkinlerin değil çocukların da severek tükettiği lezzetler arasındadır. Bununla birlikte küçük üçgen mantının en pratik mantı çeşitlerinden biri olduğunu da belirtmeliyiz. Kaynar su içerisine atarak haşlayabilir ve sonrasında yoğurt sosuyla birlikte kolayca servis yapabilirsiniz. Ansızın gelen misafirler için de kurtarıcı bir yemek çeşidi olduğunu unutmayın.

Bohça Mantı

Eğer mantının sunumuna da önem veriyorsanız tercihinizi kesinlikle bohça mantı çeşidinden yana yapmalısınız. Özellikle son dönemde çok daha fazla popülerlik kazanan bohça mantığı iştahları kabartan bir görünüm sergilemesi ile beğeni topluyor. Hamurun 4 köşeden büzülerek kapatılmasıyla elde edilen bohça mantı adını bohça görüntüsü sergilemesinden alıyor. Tabağa dizildiğinde ise adeta bir görsel şölen sunuyor. Bu yönüyle sunuma önem verenlerin en çok tercih ettiği mantı çeşitleri arasında bohça mantı da yer alır.

Çıtır Mantı

Mantının sadece haşlanarak pişirildiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Mantı hamurunun fırınlanarak ya da kızartılarak da servis edilmesi ve çıtır bir form kazanması mümkündür. Bunun en güzel örneği de çıtır mantı çeşitleridir. Kızartılması nedeniyle dış kısmı altın renginde olan bu mantı iç harcını yumuşak olmasıyla büyük bir beğeni toplar. Çıtır mantı, çıtır lezzetlerden hoşlananların adeta imdadına yetişiyor. Türkiye’nin en meşhur mantı çeşitlerini satış noktalarımızdan temin edebilirsiniz! Sofranızı bu eşsiz lezzetlerden mahrum bırakmayın!